OTP 08 - Champion P10 Ylivieska Cup 2018

21.5.2018

OTP 08 - Champion P10 Ylivieska Cup 2018

 

Ylivieska Cup avasi joukkueemme ulkokauden turnauspelien muodossa menneenä lauantaina (19.5.) Ylivieskan raviradan kentillä. Osallistuimme turnaukseen kahdella joukkueella, OTP 08 ja OTP 08, punaisella. Punainen joukkueemme oli matkassa oppimassa ja tutustamassa 8 vs 8 peleihin, joukkue koostui 08/09 pojista jotka eivät aiemmin ole pelanneet kuin joitakin ison kentän pelejä ja turnaus tässä muodossa oli heille ensimmäinen. Lähtökohtiin nähden punainen suoriutui kuudesta pelistään erittäin mallikkaasti ja iloisella mielellä, vaikka päivä aloitettiin aamuherätyksellä kukonlaulun aikaan ja kotia saavuttiin lottopallojen pyöriessä.

 

Kilpatason OTP 08 oli taas matkassa mielessään pelin kehittäminen tilanteen vaatimalla tavalla yksittäisissä otteluissa, reagoimalla vastustajaan, ottelutilanteeseen, väsymykseen  pelien ja päivän aikana. Joukkueen päiväohjelma oli suunniteltu, mitä/milloin syödään ja juodaan, miten pelien välinen aika käytetään hyödyksi, miten levätään ja säästetään kaikki energiat peleihin, joita oli edessä kuusi kappaletta. Joukkueen tarkoitus on oppia ja kerätä oppia kesän aikana, sekä piirisarjasta että turnauksista, jotta kauden huipentavissa tapahtumissa olisimme valmiina sekä henkisesti, että pelillisesti.

 

Alkulohkossa saimme  ensin vastaan Ylivieskan Realin ja KP-V:n, joista hoidettiin pisteet tuloksellisesti että pelillisesti tyylikkään selvin numeroin kotiin. Lounaan jälkeen vastaan asettui Ajax Sarkkirannasta, kuten yleensä pelistä tuli kuin tulikin jännitysnäytelmä, ensimmäinen puoliaika oli OTP:n näytöstä, johto puoliajalla 3-0, mutta toinen vastaavasti täysin Ajaxin painostusta. OTP kesti ja otti lopulta huikeiden vaiheiden jälkeen 3-2 voiton. Alkulohkon viimeisessä pelissä taas väännettiin HauPan Barca joukkueesta 3-0 voitto, tiukkaa ja tasaista oli tässäkin, mutta onnikin oli puolellamme.

 

Finaalikolmikkoon pääsi siis jokaisen lohkon voittaja (3 lohkoa ja 15 joukkuetta) OTP, IK Myran ja Ylivieska Barca. Periaatteessa siis pelattiin kuten pojat sanoin kaksi finaalia peräkkäin eli kaikki kolme parasta pelaisivat toisiaan vastaan. IK Myran ja Ylivieska aloittivat, Myranin voittaessa 2-1. Näin tiesimme että olimme periaatteessa pakkovoiton edessä kun Myran asettui meitä vastaan, viides peli ja väsyneitä poikia kenttä täynnä. Lähtökohtiin nähden pelasimme taktisesti aivan huikean ottelun, vastustaja ei päässyt juurikaan tekopaikoille ja itse teimme kummallakin puoliajalla yhden. Näin kaikki oli omissa käsissä viimeisessä pelissä, jopa tasapeli tai maalin tappio tietäisi turnausvoittoa. Pelissä ei ollut vastustajalla Ylivieskan Barcalla juurikaan mahdollisuuksia, OTP:n voittaessa 3-0.

 

Näin pojat pääsi toisen kerran peräkkäin juhlimaan ansaittua mestaruutta – ”kokeneena” voittajana komeaa poikaa yhdessä kannatellen.