OTP P -08 Kilpa- ja Haastesarjan mestariksi Santa Claus Cupissa 5-6.7.2018

7.7.2018

OTP P -08 Kilpa- ja Haastesarjan mestariksi Santa Claus Cupissa 5-6.7.2018.

Osallistuimme tällä kertaa Santa Claus Cupiin kahdella joukkueella kilpa ja haastesarjaan. Viime vuonna olimme mukana kilpasarjassa, tuloksena silloin maalierolla jääminen neljänneksi.

Kilpajoukkue kohtasi alkulohkossa RoPS valkoisen, OLS sinisen, OLS sinikeltaisen ja kiinalaisen Dujiangyan Cityn, näistä otettiin selvät neljä voittoa maalierolla 13-2.

Kaikki oli valmista välierään, vastaan tuli isäntä FC Santa Claus. Peli oli meiltä hyvin hermostunutta ja välierän tuoma onnistumisen paine alkoi näkyä, kun pelin alussa ei saatu tarvittavia onnistumisia - olimme kuitenkin selvä suosikki ennakkoon. Ennen taukoa siirryimme johtoon, mutta tämäkään ei ns. vapauttanut peliä vaan vastustaja siirtyi toisen jakson alussa nopeasti jo 3-1 johtoon. Aikaa oli jäljellä 15 minuuttia, maali kerrallaan pojat jaksoi uskoa loppuun asti ja riemastuttava voittomaali 4-3 näki päivänvalon muutamaa minuuttia ennen loppuvihellystä. 
Finaali ja vastaan Lapin ylpeys RoPS sininen.
Nyt kaikki oli toisin, pojat oli rauhallisia, peli eteni tasaisesti ja aaltoili puolin ja toisin, finaali oli tasokasta jalkapalloa - tyyliin sopivasti puolin ja toisin myös tarkkaa pelaamista. RoPS siirtyy vapaapotkusta johtoon ensimmäisellä puoliajalla ja tauolle mennään näissä numeroissa. Toisella puoliajalla pallo alkaa olemaan enemmän ja enemmän meillä, tasoitus syntyy ansaitusti jakson puolivälissä. Ottelu siirtyy viimeiselle viidelle minuutille, myös rangaistuspotkujen mahdollisuus häämöttää. Tulee vielä yksi mahdollisuus keskitys RoPSin maalille ja kaksi minuuttia ennen loppua maalin edestä syntyy OTP:n johto ja lopulta voittomaali. Loppu tarkasti ja tuomari viheltää pelin päättyneeksi. Pojat ottaa Santa Claus Cupin mestaruuden haltuunsa villisti tuulettaen. 

Viereisellä kentällä on pelattu samaan aikaan haastesarjan Finaali, OTP vs Ranuan Peura. Ranualaiset olivat voittaneet alkulohkossa meidät 5-0. Finaalissa kaikki muuttuu toisin, nyt on meidän vuoro, OTP korjaa toisenkin mestaruuden muutaman minuutin sisään voittamalla finaalin 2-1.
Lähes satumainen turnaus finaalit vierekkäin pelaten, kaksi pyttyä kotiin samoin numeroin.

Tästä viikon kesätauolle ja sitten Kokkolaan.