Viime kaudella OTP B-jun pelannut Joel Alatalo kävi Ternana Calcion akatemian harjoituksissa

6.11.2019

OTP:n b-junioreissa kuluneella kaudella pelannut Joel Alatalo oli lokakuussa harjoittelemassa Italiassa Ternana Calcion akatemiassa. Ternana Calcio on Umbrian alueen ykkösseura jalkapallossa. Seura on perustettu vuonna 1925 ja sen edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä Serie C:ssä.

Akatemialla oli harjoitukset joka arkipäivä klo 15.30-18.00, viikonloppuisin oli pelitapahtuma. Joukkueeseen kuului 20 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia. Joukkueen organisaatio koostui päävalmentajasta, taito- ja pelitaito valmentajasta, fysiikkavalmentajasta, maalivahtivalmentajasta, huoltaja/fysioterapeutista ja lääkäristä, joka oli yhteinen useammalle ikäluokalle.

Harjoitukset olivat rakenteeltaan aina samanlaiset. Alussa valmentajat kertoivat harjoituksen kulun. Lämmittelynä oli yleensä syöttödrilli, jonka jälkeen oli fysiikkaharjoitus. Sitä seurasi pelinomainen harjoitus. Tämän jälkeen oli maalintekoharjoitus ja erikoistilanneharjoitus. Toinen pelillinen harjoitus oli erikoistilanneharjoituksen jälkeen. Lopuksi oli loppupelit. 

Joelin mielestä harjoitusten ja peliosuuksien tempo oli korkeampi kuin Suomessa. Harjoitukset toteutettiin pienessä tilassa, joten aikaa ja tilaa oli vähän. Kilpailu pelipaikoista oli kovaa ja se välittyi kaikkeen tekemiseen. Valmentajat keskeyttivät harjoitteita ja peliosuuksia usein ja kävivät tilanteet läpi pelaajien kanssa. He myös kannustivat pelaajia nopeampiin ratkaisuihin, vaatimustaso oli korkea.

Harjoitukset menivät Joelilla niin hyvin, että valmennus toivotti hänet tervetulleeksi uudelleen akatemiaan harjoittelemaan. Tämä toteutunee vuodenvaihteen jälkeen.