Onhan siitä kentän laidoilla ja kylillä puhuttu. On kysytty: mikä tämä OTP:n juttu oikein on?

11.8.2020

Lainaus Kalevan artikkelista

"

Onhan siitä kentän laidoilla ja kylillä puhuttu. On kysytty: mikä tämä OTP:n juttu oikein on?

 

Pontimena puheille on toiminut OTP:n edustusjoukkue, joka Kolmosen tasolla nimekkäin miesmuistiin. Yli puolet kokoonpanosta on kokeneita pelaajia, joilla on ansioluettelossaan otteluita liigaa ja Ykköstä myöten.

 

Kolmosen otteluissa on nähty yhtä aikaa kentällä Dritan Stafsula, Callistus Chukwu, Michael Nzekwe, Titi Essomba, Johannes Wentin, Felix Orishani ja niin edelleen. Tuloksena on toistaiseksi 25 pistettä yhdeksästä ottelusta maalierolla 42–5.

 

Mistä on siis kysymys?

 

Ytimessä on OTP:n halu yrittää päästä edustustasolla eteenpäin. Sen taustalla toimii nyt osakeyhtiö OTP United.

 

Hallituksen puheenjohtaja Harri Ylitalo sanoo suoraan, että seuralla on kovat tavoitteet.

 

– Ajatus on, että nousemme ylemmäs ja etenemme päivä kerrallaan. Rakennamme systeemiä, ja meillä on hyvä edellytykset onnistua. Haluamme kehittää oululaista jalkapalloa samoin kuin muutkin seurat, Ylitalo sanoo.

 

Ylitalo sanoo, että edustusjoukkueen tämän kauden budjetti on 50 000 euron pinnassa. Jos OTP nousee Kakkoseen, se joutuu satsaamaan vähintään tuplasti.

 

Ylitalo pyörittää noin 40 hengen LVI-firmaa, ja OTP:n osake-enemmistö on hänen hallussaan. Hän ymmärtää, että urheilubisneksessä on tällaisissa tapauksissa kaivettava rahaa omistakin taskuista.

 

– Tämä on liiketoimintaa ja siinä on aina riski. Kyseessä ei ole mikään kultakaivos. Tutut yritykset ovat tukeneet toimintaa. Ensi kaudenkin rahoitus on hyvällä mallilla.

 

Kaupungissa on jo Ykkösen kärkijoukkue AC Oulu, Kakkosen nousupaikasta taisteleva JS Hercules sekä saman sarjaportaan OLS. Miten puheenjohtaja näkee OTP:n tässä tilanteessa?

 

– Isoon kaupunkiin mahtuu seuroja. Pystymme yhteistyöhön muidenkin kanssa. OTP on vanha oululainen seura, jonka kanssa teemme omannäköistä pakettia.

 

Ylitalon firma on tälläkin kaudella yksi AC Oulun tukijoista. Hän sanoo keskittyvänsä tulevaisuudessa puhtaasti OTP:n toimintaan, mutta toivovansa AC Oululle liiganousua.

 

OTP United Oy:n toimitusjohtaja on brasilialainen Adriel Gabilan, jolla on taustaa kykyjenetsijänä ja muista jalkapalloprojekteista. Ouluun on saapunut myös Tervareita aikoinaan luotsannut Theo de Jong. Hän on jalkapallopuolen neuvonantaja kauden loppuun asti.

 

OTP tavoittelee mallia, jossa se pystyisi myymään seuraan tuotuja pelaajia eteenpäin.

 

Vastaavia yrityksiä on nähty tasaisin väliajoin ja moni on epäonnistunut. On siis kysyttävä, miksi juuri OTP pystyy onnistumaan?

 

– Hyvät yhteistyökumppanit ja taustat. Hyvät kontaktit eri tahoille. Olen myös nähnyt ja kokenut, että urheilussa tulee pettymyksiä, Ylitalo toteaa."