OTP - OuTa 3-1 raportti

4.4.2016

OTP - OuTa 3-1 (2-0)

OTP pelasi lauantaina harjoitusottelun Tarmoa vastaan kauniissa kevätsäässä Heinäpään tekonurmella. Red Devils lähti peliin hiomaan pelillisiä yksityiskohtia ja suurin paino oli puolustuspelissä sekä pelin avaamisessa. Puolustuspeli olikin läpi ottelun erinomaisessa kuosissa ja Tarmon oli lähes mahdoton murtautua kotijoukkueen muodon sisään. Varsinkin oman alueen puolustaminen oli hyvää ja joukkueen kaikki pelaajat hoitivat tehtävänsä nöyrästi. Myös pallonmenetysten jälkeinen prässi toimi hyökkäysalueella ajoittain todella mallikkaasti. Pallollinen peli vaatii vielä tiettyä rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä, mutta ottelun pallonhallinta oli kuitenkin selkeästi OTP:lla. Pelin avaaminen toimi kohtuullisen hyvin, pelirohkeutta sekä malttia tarvitaan vielä lisää, liian usein "kuningassyöttöä" haettiin syvältä omalta alueelta.

Ottelua oli pelattu vain 8 minuuttia, kun Haris Dzuho vei OTP:n 1-0 johtoon Sami Kaikkosen hyvästä syötöstä. Tämä tuplattiin 2-0:n 16. minuutilla ja asialla oli 1. jakson oikealla laidalla pelannut Teemu Mattila, Sarhangin esityöstä.Tauolle mentiin näissä lukemissa.

2. jaksolla OTP:n tempo hieman laantui ja peliä käytiin enemmän keskialueella. Tämäkin jakso oli Red Devilsien hallintaa ja puolustuspeli toimi edelleenkin hyvin. Tarmo saatiin pidettyä pois vaarallisemmilta paikoilta. 72. minuutilla mv Mikko Siivikko vapautti nopealla avauksella Sarhangin 1v2- tilanteeseen, ja taitava keskikenttäpelaaja vei puolustajat kahville tehden OTP:n kolmannen maalin. Loppunumerot 3-1 syntyivät Tarmon saadessa vapaapotkun aivan 16. rajalta 85. minuutilla. Komea laukaus takaylänurkkaan yllätti vähille torjunnoille ottelussa jääneen Siivikon. Kokonaisuutena OTP vei ottelua selkeästi ja sai luotua maalipaikkoja moninkertaisen määrän tulokseen nähden. Viimeistelyssä on vielä paljon parannettavaa, mutta enemmän huolissaan voisi olla siitä, ettei paikkoja saataisi luotua ollenkaan. Tarmo tarjosi kelpo vastuksen ja ottelu hyödytti varmasti molempia osapuolia sarjaan valmistautumisessa. Kolmonen alkaa siis kahden viikon kuluttua lauantaina OTP:n osalta.


Red Devils of OTP