OTP murskavoittoon kauden avauksessa. Spartak kaatui 7-0 numeroin.

26.4.2016

OTP LENTÄVÄLLÄ LÄHDÖLLÄ SARJAAN

OTP avasi kolmosen sunnuntaina suurinumeroisesti Spartak Kajaania vastaan. Lopputulos 7-0 (3-0) ei jätä paljoa selittelylle varaa, siksi vahva oli punaisten esitys. OTP:n pelin vahvuus oli numeroista huolimatta tiivis puolustaminen joukkueena. Spartak ei yksinkertaisesti päässyt pelaamaan muodon sisään. Kärsivällinen puolustaminen palkittiin usein pallonriistolla, josta Red Devils pääsi nopeisiin vastaiskuihin. Peliä myös rytmitettiin kohtuullisen hyvin ja hitaitakin hyökkäyksiä nähtiin.
Suurin asia on ollut kuitenkin maalihanojen aukeaminen. Nyt on kahdessa viime pelissä tehty yhteensä 14 maalia, joka on enemmän kuin harjoitus- ja Suomen Cupin otteluissa yhteensä!!
Ensimmäistä maalia saatiin odottaa 9 minuuttia ja asialla oli, kukas muu, kuin Sami "Kanki" Kaikkonen. 2-0:n ottelun vei Sarhang puolen tunnin kohdalla, ja vielä kellon näyttäessä 45'+2', onnistui Josey Dziadulewic laukomaan sivuvaparin kierteellä suoraan takanurkkaan. Tauolle siis mentiin 3-0 numeroissa.

Toiselle jaksolle lähdettiin ilman vaihtoja, ainostaan Sarhang siirtyi oikealle laidalle ja Sami Kaikkonen hänen paikalleen kympiksi. Kotijoukkueen kärsivällinen puolustaminen jatkui, ja riistoja tehtiin tasaiseen tahtiin. 66. minuutilla Sarhang teki toisen maalinsa, ja muutti numerot 4-0;n.
Sitten 77. minuutin kohdalla alkoi Galeb- show. Syntymäpäiväänsä juhlistanut irakilaispelaaja teki kahdella ensimmäisellä kosketuksellaan palloon kaksi maalia(77', 79') ja vielä 86. minuutilla kolmannen. Eli puhtaalla hattutempulla numerot vaihtuivat 7-0:n Nämä numerot myös jäivät lopputulokseksi. Pelin loppua kohti kävi, niinkuin useimmiten käy, eli etäisyydet kasvavat suuriksi ja peli heittelee puolelta toiselle nopeaan tahtiin. Näin myös Spartak pääsi muutaman kerran paikoille, mutta OTP- puolustus mv Siivikon johdolla selvitti nämä tilanteet.

OTP:n startti sarjaan oli vahva. Puolustuksen kautta pelaava kotijoukkue pystyi esittämään myös ajoittain erittäinkin hyvää pallollista peliä. Poissa vakiokasvoista oli ainoastaan toinen laitapakki, Timo Keränen. Toisaalta ringin laajuus on erittäin tärkeä asia, koska vaihtojen myötä taso ei näytä juurikaan laskevan. Seuraavan ottelun ajankohdasta ei ole velä varmuutta, koska RoPo pelaa sovittuna pelipäivänä 7.5 Region's Cupia Kokkolassa. Asiasta tiedotetaan heti kun päivämäärät selviävät.
OTP Sunnuntaina: Siivikko, Mäkelä( 65' Al- Badri Ahmed Nazir Hizam), Junkkari, Himanen, Remes, Dziadulewic, Isola, Latif Sarhang Rauf (85' Poutiainen) , Kaikkonen (85' Randham), Dzuho (77' Al- Allak Galeb Gazl), Sassi. Lisäksi kokoonpanossa; Valkama, Qvist ja Hekkala.
Varoituksen ottelussa sai Janne Mäkelä (48').