OTP sarjakärkeen 1-0 voitolla Kajaanin Hakasta. Lue raportti klikkaamalla uutista

30.5.2016

OTP VOITTOON KÄRKIOTTELUSSA

Lauantaina käytiin Heinäpäässä kolmosen kärkiottelu OTP- KajHa. Hienossa kesäsäässä pelattu tasainen taisto päättyi Red Devilsin 1-0 (1-0) kotivoittoon. Voiton myötä OTP siis siirtyi lohkon piikkipaikalle. Kotijoukkueen rosterista puuttuivat työesteiden takia Henry Himanen ja Timo Keränen sekä sairaslistalla oleva kapteeni Josey Dziadulewic. Kuten ennenkin on tässä yhteydessä todettu,laaja rinki kestää poissaoloja.Esitys ei pahasti heittele vaikka muutamia tärkeitä pelaajia puuttuisikin.

OTP lähti otteluun, kuten monasti ennenkin , tylsyttämään Hakan terävintä intoa, tiivillä oman alueen puolustuspelillä. Tämä toimi taas varsin hyvin ja kun alun 20 minuuttia oli pelattu pois, pääsi kotijoukkue peliin mukaan. Hakalla oli ottelun alkupuolella hyvä maalintekotilanne, jossa päästiin yrittämään kahteenkin kertaan viimeistelyä, mutta heikolla menestyksellä. Tämän jälkeen Red Devilseillä oli useita maalipaikkoja, varsinkin 10- paikalla pelanneella Sami Kaikkosella. 36. minuutilla "Kanki" vihdoin onnistui maalinedustan hässäkässä siirtämään pallon verkkoon ja kotijoukkueen 1-0 johtoon. Myös Haris Dzuho puski kahteen kertaan vaarallisesti hieman ohi. 1. jakso oli kaksijakoinen; alkupuolella Haka piti palloa, mutta ei päässyt pelaamaan keskustaan, ja laitojen kauttakaan ei vaarallisia tilanteita saatu aikaiseksi, aivan alkua lukuunottamatta. Alun jälkeen OTP tuli vahvasti peliin ja loi vaarallisia paikkoja pääasiassa riistojen jälkeisillä nopeilla tilanteenvaihdoilla. Tauolle mentiin siis kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toiselle jaksolle Red Devils tuli ensisijaisesti puolustamaan tiiviisti ja iskemään vastaan. Näistä vastaiskuista saatiin aikaiseksi useita maalintekopaikkoja sekä muutamia puolittaisiksi jääneitä.
Varsinkin laidoilla pelanneet Ahmed A- Badri sekä Latif Sarhang Rauf olivat alati vaarallisia riistojen jälkeisissä tilanteenvaihdoissa. Myös Dzuholla oli yksi epäonnistunut läpiajo. Aika kului yllättävän nopeasti, ja Haka saatiin edelleen pidettyä poissa aivan vaarallisimmalta maalintekosektorilta. Sitten loppua kohden kajaanilaiset pääsivät myllyttämään hyökkäysalueelle, osittain kotijoukkueen avustuksellakin. Selkeitä paikkoja ei kuitenkaan tullut kuin yksi, ja siinäkin pilkun kohdilta lähtenyt kova laukaus suuntautui suoraan Mikko Siivikon syliin. Viimeisen vitosen aikana Hakalla oli useita kulmapotkuja, mutta ilmatila oli jälleen Red Devilsien hallussa. Varsinkin toinen toppari Juho Mäkitaro on todella vahva pääpelissä, ja hän saikin vaarallisimmat pallot puskettua väljemmille vesille. Näin aika kului loppuun ja tuomarin pilli vapautti punaiset voton juhlintaan.

Kaiken kaikkiaan OTP pelasi hyvän ottelun molempiin suuntiin. Linjat pysyivät suhteellisen tiiviinä loppuun asti. Aivan viime minuuteilla kotijoukkueen puolustukseen iski pieni paniikinpoikanen, mutta siitäkin selvittiin. Jälleen voidaan lopun vaikeudet laittaa paljolti heikon viimeistelyn piikkiin. Red Devilseillä oli aivan riittämiin paikkoja "tappaa"peli jo aikaisessakin vaiheessa. Mutta niin tai näin kokonaisuutena OTP:n peli- ilme, tahtotila ja joukkueen yhtenäisyys ovat tällä hetkellä varsin hyvällä mallilla. Joukkueesta, ja sen jokaisesta pelaajasta, näkee alkuminuuteista lähtien, että se on tullut kentälle voittamaan. Nyt on pelattuna viisi ottelua, niistä punaiset ovat voittaneet neljä ja pelanneet yhden tasan. Maaliero on 13-3. Seuraavaksi on sitten vuorossa "Oulun Derby" 7.6, jolloin Heinäpäässä iskevät vastakkain OTP ja OLS. Tämä on jälleen kärkiottelu, sillä OLS on nyt KajHan kanssa tasapisteissä, yhden pisteen Red Devilsiä perässä.
OTP Lauantaina: Siivikko, Remes, Junkkari, Mäkitaro, Broström, Isola, Qvist (77' Mäkelä), Kaikkonen (56' Sassi), A- Badri (72' Valkama), Dzuho (82' Al- Allak Galib Gazl), Latif Sarhang Rauf (90' Leskinen). Lisäksi kokoonpanossa Hekkala ja Oikarinen. Varoituksia ottelussa saivat; A- Badri, Sarhang ja Isola.
- Red Devils of OTP-