OTP oli voitokas paikallisderbyssä 0-2 numeroin. Lue raportti pelistä

8.6.2016

RED DEVILS VOITTOON OULUN PAIKALLISOTTELUSSA

Tiistaina pelattiin todellinen hegemoniaottelu Oulun herruudesta Pohjois- Suomen kolmosessa. Lopputulos OLS - OTP 0-2 (0-0) vastaa ottelun kulkua. Red Devils ansaitsi voiton ja riemu ottelun jälkeen oli sen mukainen. Hienossa kesäsäässä pelattu taisto kiinnosti myös yleisöä hyvin, näin kolmosen mittasuhteisiin verrattuna.

Ottelun kulku meni OTP:n osalta jo tutuksi käyneen suunnitelman mukaan. Ensimmäinen jakso oli enemmänkin tarkkaa puolustamista omalla alueella ja näin OLS:n suurin rynnistys otettiin vastaan ja taltutettiin. Toki kotijoukkueella oli erikoistilanteita liiankin kanssa hyökkäysalueella, ja nämä tiedettiin vaarallisiksi. Suurin osa näistä kuitenkin voitettiin, vain muutamassa OLS:n vahvat pääpelaajat pääsivät palloon ensimmäisenä. OTP pyrki 1. jaksolla pääsääntöisesti iskemään riistoista nopeita vastahyökkäyksiä ja muutama hyvä paikka saatiinkin aikaiseksi. Näistä ei kuitenkaan maaleja vielä syntynyt, ja tauolle mentiin 0-0 tilanteessa. Jakso oli suhteellisen tasainen mutta se meni vieraitten suunnitelmien mukaan, sillä toisesta jaksosta oli tuleva täysin erilainen.

OTP muutti peliään toiselle jaksolle ja nosti prässiään ylemmäs. OLS:n puolustulinjalle alettiin antamaan painetta ja se pakotettiin virheisiin. Näiden virheiden seurauksena pelin hallinta siirtyi täysin punaisille. Hyökkäyksessä viilettäneet Ahmed A-Badri, Latif Sarhang Rauf ja Sami Kaikkonen olivat jatkuvasti vaarallisia hyökkäysalueella. Varsinkin Sarhang näytti osaamistaan toisella jaksolla todella kattavasti. Ensimmäinen maali tuli 65 minuutilla. OTP:lla oli vapaapotku 16- rajan tuntumasta, ja sitä antamaan meni kehiin palannut kapteeni Josey Dziadulewic. Kierteinen laukaus muutti suuntaa OLS:n Joni Kauppilasta ja yllätti maalivahdin täysin. Tämä merkittiin OLS:n omaksi maaliksi. Peli jatkui saman kaavan mukaan ja jo kahden minuutin päästä tapahtui jälleen. Sarhang pääsi hienon hyökkäyksen päätteeksi lataaman pallon tyhjään maaliin ja vei Red Devilsit jo kahden maalin johtoon. Tämä söi OLS:lta suurimman innon ja jakson loppu mentiin hyvin samanlaisissa merkeissä. Koko jakson aikana OLS pääsi kahdesti sellaisille paikoille joista maali olisi ollut mahdollista tehdä. Nämäkin tilanteet hoiti OTP- vahti Mikko Siivikko vuorenvarmasti. OTP- puolustus pystyi paljon paremmin nyt välttämään turhat erikoistilanteet omassa päädyssä ja näin vaaratilanteet vähenivät huomattavasti. Toinen jakso paljasti myös sen tosiasian että vierasjoukkueen 6 kuukauden järjestelmällinen ja sitoutunut harjoittelu näkyy vääjäämättä myös fyysisellä puolella. Punaisten jalka liikkui toisella jaksolla huomattavasti kotijoukkuetta vetreämmin. Toki etäisyydet kasvoivat molemmilla joukkueilla, mutta kahden suunnan liike linjojen välissä oli OTP:lla paljon nopeampaa. Mitään suurempaa mylläkkää OLS ei ottelun loppuun saanut rakennettua, ja vierasjoukkue tappoi viimeisen 10 minuuttia melko helposti. Red Devilsin miehistöstä ei voi nostaa ketään muitten yläpuolelle, vaan koko joukkue ansaitsee kiitoksen yhtenäisestä taistelusta ja pelin kääntämisestä toisella jaksolla. Oulun herruus tältä osin on siis OTP:lla, mutta pitää muistaa, että seuraavaksi on vuorossa toinen paikallistaisto Tervareita vastaan. Tervareilla on taatusti mielessään sarajajohtajan kaataminen, eikä ottelusta helpolla pisteitä tulla ottamaan. Tämä peli pelataan Heinäpäässä tiistaina 14.6 klo: 19:00.

OTP tiistaina: Siivikko, Remes, Himanen, Mäkitaro, Keränen, Isola, Junkkari, Kaikkonen (75' Valkama), Al- Badri (86' Oikarinen), Al- Allak Galeb Gazl ( 20' Dziadulewic), Latif Sarhang Rauf (90' Broström). Lisäksi kokoonpanossa: Hekkala, Mäkelä, Sassi.
-Red Devils of OTP-