KajHa-OTP 0-2 lue raportti

6.9.2016

OTP VOITTI KÄRKIKAMPPAILUN KAJAANISSA

Lämpimassä syyskesän auringonpaisteessa pelattu kolmosen Pohjois- Suomen lohkon kärkikamppailu KajHa- OTP päättyi vieraitten 0-2 (0-2) voittoon. Uudella Kajaanin liikuntapuiston tekonurmella käyty peli oli varsin hyvätasoista kolmosen jalkapalloa.Vieraat olivat matkassa ilman kahta vakiopelaajaansa Henry Himasta ja Niko Junkkaria. KajHa lähti otteluun ennakkosuosikkina, mutta jo 12 minuutin kohdalla Juho Mäkitaro jatkoi sivuvaparin verkkoon ja vei vieraat 0-1 johtoon. Red Devils oli jälleen löytänyt yhteisen sävelen puolustuspeliinsä ja pystyi ottamaan kajaanilaisten vahvuuden eli nopeat vastahyökkäykset pois. Eka jakso oli suht' tasainen ja molemmilla oli paikkansa. 42. minuutilla Haris Dzuho päätti viimein, pitkään jatkuneen, kuivan kautensa, ja jatkoi Toni Tuurin laukauksen maaliin. Tällä tuloksella lähdettiin tauolle.

OTP ei toiselle jaksolle muuttanut mitään, ja se olikin viisas valinta. Kotijoukkue piti palloa huomattavasti vieraita enemmän, mutta joutui pelaamaan hidasta hyökkäyspeliä, koska nopeilla syötöillä ei punaisten linjan taakse päästy. Topparipari Mäkitaro- Isola hoiti ajoitukset ja varmistukset mallikkaasti, ja näin KajHa ei keskustan kautta tilanteisiin päässyt. KajHa:lla oli muutamia hyviä paikkoja kaventaa ottelu, mutta ne kilpistyivät viimeistään nollapelin pelanneeseen mv Mikko Siivikkoon. Red Devilsille aukesi myös maalipaikkoja riistojen jälkeisillä nopeilla hyökkäyksillä. Tilanne ei kuitenkaan enää muuttunut, ja näin kolme pistettä matkasi Ouluun. Ajoittain kovaankin paineeseen joutunut OTP pelasi viisaasti ja pelin loppua kohden pallollinenkin peli parani, vaikka toisin olisi voinut olettaa. Viimeisen vartin aikana ei sitten enää suurta hätää ollut vaan ottelu vietiin, seitsemän minuutin lisäajankin jälkeen, näissä numeroissa loppuun.

Red Devils oli kokonaisuutena ehjempi ja tiiviimpi joukkue ja siihen ottelu ratkesikin. Nyt nähtiin samanlaista yhtenäisyyttä ja tahtotilaa, mihin kevätkierroksella totuttiin. Yksikään pelaaja ei pettänyt, eikä myöskään ketään voi nostaa ylitse muiden. Tämä oli joukkueen voitto. Sarjatilanne on edelleen jännittävä, vaikka kaikki ei enää omissa käsissä olekaan. Kajaani on kuusi pistettä karussa ottelun enemmän pelanneena, OLS tasapisteissä punaisten kanssa paremmalla maalierolla kakkosena. Luistinseuralla on myös peli enemmän pelattuna. Seuraava peli on juurikin Luistinseuraa vastaan ma 12.9 klo; 19:15 Heinäpään tekonurmella. Tämä on OTP:n kotipeli. Silloin taistellaan sarjan kärkipaikoista ja Oulun herruudesta kolmosessa.
OTP Kajaanissa: Siivikko- Keränen- Mäkitaro- Isola- Remes- Qvist- Tuuri- Dziadulewic (63' Kandelberg)- A- Badri (76' Kaikkonen)- Dzuho (85' Al-Allak Galib Gazl)- Latif Sarhang Rauf (88' Oikarinen). Lisäksi mukana Venäläinen, Mäkelä ja Valkama. Varoituksia ei ottelussa OTP:le tuomittu.
- Red Devils of OTP-