OTP voitti FC Santan 3-0 numeroin 3.Div pelissä. Lue raportti

17.9.2016

OTP JÄLLEEN VOITTOISANA

OTP pelasi lauantai- iltana Arina Areenalla kolmosen ottelun FC Santaa vastaan. Lähtökohta otteluun oli se, että Red Devilsit tarvitsivat pisteitä sarjan kärkitaisteluun ja rovaniemeläiset taas sarjapaikkansa säilyttämiseen. Ottelun alku mentiin kokolailla punaisissa merkeissä. OTP hallitsi peliä melko totaalisesti ja 15. minuutin kohdalla Latif Sarhang Rauf siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Pikku hiljaa pelin luonne muuttui siten, että OTP joutui sikäli outoon tilanteeseen, että pelin hallinta siirtyi täysin punaisille. Tuttuun puolustusmuotoon siirtyminen tuotti vaikeuksia ja näin myös Santa pääsi iskemään vastaan. Tilaa linjojen väliin jäi paljon, tosin molempiin suuntiin. Vierasjoukkueellakin oli muutama paikkoja ensimmäisellä jaksolla, ylärimaa myöten, mutta Red Devilsit kuitenkin peliä veivät. Lisäksi FC Santa sai useita vaarallisia erikoistilanteita Tauolle mentiin 1-0 tilanteessa.

Toiselle jaksolle lähdettiin samoissa merkeissä. Nyt peliä käytiin "päästä- päähän mentaliteetilla" ja tilaa pelata oli todella paljon molemmilla joukkueilla. OTP edelleen hallitsi peliä, mutta vieraat pääsivät aina välillä uhkamaan Mikko Siivikon vartioimaa maalia. Kaikkein vaarallisemmalta sektorilta Santa saatiin pidettyä pois, mutta uhka oli jatkuvasti olemassa. Kotijoukkueelle selkeitä paikkoja tuli enemmän kuin ehkä missään pelissä tällä kaudella. Viimeistely oli kuitenkin Red Devilsien suurin ongelma tänään. Välillä näytti , että palloa ei saatu edes tyhjään maaliin, ja siihenkin sitä päästiin yrittämään useita kertoja. Sitten kun 80 minuutia oli pelattu, niin Haris Dzuho vapautti kotijoukkueen tuskasta, tekemällä 2-0 maalin. Haris on nyt kolmessa viime pelissä tehnyt yhteensä neljä maalia. Tämän jälkeen katkesi rovaniemeläisten selkäranka ja lisämaaleja olisi voitu tehdä useampiakin. Niitä kuitenkin tuli vain yksi, kun Arno Kandelberg avasi kauden maalitilinsä ja teki loppunumeroiksi 3-0. Peliä oli tuolloin käyty 86 minuuttia.

Laskutavasta riippuen OTP:lla oli n. 14-18 melkoisen selkeää maalintekopaikkaa, eli kyllähän peliä kotijoukkueen komennossa käytiin. Viimeistely ei kuitenkaan toiminut aivan niinkuin olisi pitänyt. Päävalmentaja Iiro Koivula kertoi pelin jälkeen, että; "Ei tämä aivan käsikirjoituksen mukaan mennyt. Jouduimme uuden tilanteen eteen, kun pelin hallinta tarjottiin meille näin totaalisesti. Orientoituminen puolustustehtäviin kärsi ja etäisyydet linjojen välillä pääsivät kasvamaan liian suureksi. Mutta toisaalta tämä on tulosurheilua ja tärkein, eli kolme pistettä otettiin. Oli tiettyjä asioita, jotka eivät toimineet niinkuin piti, mutta niitä pyritään kehittämään, sitähän tämä on. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen esitykseen isossa kuvassa, sillä tämä voitto tasoitti tietä vähintään sarjakakkoseksi", Koivula jatkoi. " Erityisen iloinen olen siitä, että Haris on löytänyt jälleen itseluottamuksensa ja jälki on sen mukaista. Myös Arno Kandelberg keskikentällä, on pitkään kestäneen loukkaantumisensa jälkeen, päässyt hyvään vireeseen. Tästä on hyvä jatkaa viikon päästä tulevaan Tervarit- paikallistaistoon", päätti Koivula.

Red Devils nousi nyt kolmen pisteen päähän KajHa:sta ja kaksi peliä on jäljellä. Taistelu sarjakärjessä jatkuu ja kaikki on mahdollista. Seuraavaksi OTP on tulessa viikon päästä lauantaina, 24.9, Heinäpään tekonurmella klo: 19:15 paikalistaistelussa Tervareita vastaan.
Red Devils lauantaina; Siivikko- Remes-Himanen- Mäkitaro- Venäläinen (Junkkari 35')- Isola- Kandelberg- Dziadulewic (89' Valkama)- Latif Sarhang Rauf (88' Al- Allak Galib Gazl)- Dzuho- Al- Badri Ahmed ( 75' Kaikkonen). Lisäksi kokoonpanossa; Qvist- Mäkelä ja Oikarinen. Varoituksen sai Sarhang.
-Red Devils of OTP-