OTP-ACT 3-1 lue raportti

3.10.2016

OTP:N VOITTOPUTKI JATKUI VIIMEISESSÄ PELISSÄ

OTP kohtasi sarjan päätösottelussa AC Takinkääntäjät lauantaina Heinäpään tekonurmella.
Lopputulos 3-1(2-1) jatkoi voittoputken viiden ottelun mittaiseksi. Vaikka lopputuloksella ei ollut merkitystä sijoituksen kannalta, Red Devilsit halusivat päättää kautensa voittofiiliksiin.
Ensimmäistä jaksoa oli pelatu vain kuusi minuuttia kun kapteeni Josey Dziadulewicin täydellinen vapaapotku upposi etuylänurkkaan ja peli oli 1-0. Tämän jälkeen ilmeisesti hyvänolontunne hiipi hieman puseroon, sillä vain kolme minuuttia myöhemmin sattui täydellinen nukahdus vapaapotkutilanteessa. Täysin yksin maalin eteen unohdettu Tatu Penttilä tasoitti pelin 1-1:n.
Peliä käytiin melkolailla punaisten hallinnassa ja hyökkäysalueella nähtiin välillä pitempiäkin pallonhallintajaksoja. Tempo ei kovin korkeaksi noussut, vaan enimmäkseen palloa siirreltiin rauhalliseen tahtiin ja paikkoja haettiin tätä kautta maalintekoon. Mikko Siivikko OTP:n maalilla, ei paria erikoistilannetta lukuunottamatta, juuri töihin joutunut. 31. minuutilla Sarhang kaadettiin, hienon soolon päätteeksi, rangaistusalueella ja seurauksena oli rangaistuspotku. Tämän toimitti jälleen Josey Dziadulewic varmasti verkkoon ja tilanne oli 2-1. Vähän aikaa tästä ja Dziadulewicilla oli paikka tehdä täydellinen hat- trick, mutta ACT- puolustus ehti kuin ihmeen kaupalla peittämään laukauksen. Loppujaksolla ei enää ihmeitä esitetty ja tauolle mentiin näissä lukemissa.

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi, eli punaiset hallitsivat peliä niin pallon kanssa kuin ilman palloa. Tiivis puolustuspeli jäädytti tehokkaasti ACT:n hyökkäysyritykset ja omia hyökkäyksiä rakenneltiin pääsääntöisesti kaikessa rauhassa. Muutamia nopeita tilanteenvaihtojakin nähtiin ja niistä myös syntyivät vaarallisimmat paikat. Maalintekopaikkoja aukeni tasaiseen tahtiin, mutta vasta 83. minuutin kohdalla syntyi seuraava, ja samalla ottelun viimeinen maali. Ville Valkama pääsi boxin sisältä laukomaan lukemiksi 3-1. Tämä oli Villelle kauden ensimmäinen maali. Tunteet kävivät välillä melko kuumina ja otteet kovenivat. Tämän sai jälleen rankimmin kokea Red Devilsin taituri Sarhang, jota kohdeltiin kaltoin useita kertoja. 88. minuutilla häntä rikottiin sitten niin räikeästi, että vieraitten Patrik Suvanto sai ansaitusti toisen varoituksen ja näinollen poistettiin kentältä. ACT sai ottelussa yhteensä neljä keltaista korttia ja yhden punaisen. Kotijoukkueesta varoitettiin Al Allak Galib Gazlia ja Juho Mäkitaroa. Mäkitaron varoituksen syy oli mielenkiintoinen, sillä hän sai korttinsa kiroilusta. Tähän peilaten voisi todeta että jos linja olisi ollut yhdenmukainen, ei kentällä pelin lopussa montaakaan pelaajaa, saati valmentajaa olisi ollut.

Kokonaisuutena ottelu ei noussut klassikoiden joukkoon, mutta OTP kuitenkin pelasi jälleen joukkueena riittävän hyvin ja punaisia myös voitto kiinnosti selkeästi enemmän. Tämä oli kauden kolmas voitto Takinkääntäjistä, ja tälläkin kertaa ansaittu. Sarjan lopullisessa taulukossa Red Devils sijoittui hienosti toiseksi. 18 ottelua, 13 voittoa, 2 tasapeliä ja 3 tappiota, maalierolla 42-17. Kajaanin Haka on siis kolme pistettä edellä ja voitti lohkon. Punaiset pelasivat muutaman heikomman otttelun ja tämä koitui kohtaloksi sarjavoiton suhteen. Kuitenkin kausi jätti erittäin positiivisen kuvan. OTP voitti kaikki kärkikolmikon keskinäiset ottelut maalierolla 8-0.
" Kausi oli kokonaisuutena erittäin hyvä, ja joukkue osoitti hienoa yhtenäisyyttä ja sitoutumista. Työnteko aloitettiin kuitenkin jo marraskuun alussa ja harjoitusinto ei lopahtanut missään vaiheessa. Töitä tehtiin kauden loppuun asti hyvällä työmoraalilla. Joukkueen peli kehittyi ja tiivistyi koko kauden ajan. Tämän ryhmän tavaramerkki on yhtenäisyys, kurinalaisuus ja terve nöyryys. Siihen kun lisätään muutamien pelaajien yksilötaito, niin lopputulos on tämä. On ollut ilo tehdä duunia näitten pelaajien kanssa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja nostaa tekemisen taso taas pykälää ylemmäs", kertoi päävalmentaja Iiro Koivula otttelun jälkeen. Illalla joukkueen kauden päätöstilaisuudessa palkittiin Latif Sarhang Rauf, Mikko Siivikko ja Niko Isola.

OTP lauantaina: Siivikko- Venäläinen (46' Remes)- Mäkitaro- Himanen- Junkkari (82' Mäkelä)- Tuuri- Isola- Dziadulewic (72' Valkama)- Oikarinen (A- Badri Ahmed Nazir Hizam)- Al Allak Galib Gazl (46' Dzuho)- Latif Sarhang Rauf. Lisäksi kokoonpanossa Qvist ja Kandelberg.
- Red Devils of OTP-