OTP:n mestaruussarjaan nostanut joukkue asettui joukkueenjohtaja Veikko Kemin (takana vas.) johdolla potrettiin Raatin kentällä syksyllä 1965. Runsaat puoli vuotta myöhemmin joukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa pääsarjassa kovaa Lahden Reipasta vastaan.

 

 

Historian pro gradu-tutkielma, Juha Mikkola:

OULULAISEN JALKAPALLOILUN SUURTA UNELMAA TOTEUTTAMASSA Oulun Työväen Palloilijat vuosina 1946-1991

Wikipedia, Oulun Työväen Palloilijat:

Oulun Työväen Palloilijat (OTP)

 

Musiikkia korville:

OLE OLE OTP !!!

IN MEMORIAM MIROSLAW SAJEWICZ (24.4.1956- 29.1.2016)

 

OTP:n 80- luvun legendaarinen puolalaishyökkääjä Miroslaw Sajewicz on kuollut. Sajewicz oli suuressa roolissa kun OTP nousi SM- sarjaan vuonna 1987.

Samana vuonna Oululaisjoukkue pelasi Suomen Cupin finaalissa, häviten Kuusysille 4-5. Sajewicz viimeisteli finaalissa kolme maalia.

Hän oli mukana myös seuraavalla kaudella SM- sarjassa tehden yhdeksän maalia. Yhteensä Miroslaw Sajewicz edusti OTP:a 44:ssä ottelussa tehden niissä 20 maalia. Seuraavan kauden, 1989, hän pelasi Mikkelin Palloilijoissa, palaten taas Ouluun kaudelle 1990. Tämän kauden hän toimi OTP:n valmentajana SM- sarjassa. Sajewiczia on yleisesti pidetty yhtenä parhaista Oulussa vaikuttaneista ulkomaalaisvahvistuksista ja suureen yleisöön hän teki lähtemättömän vaikutuksen taidoillaan.

 

Ennen Suomeen tuloaan Miroslaw Sajewic teki mittavan pelaajauran kotimaassaan, Puolassa. Täällä hän pelasi mm.Radomiak Radomissa, ja siihen aikaan myös Euroopan kentille yltäneissä Widzew Lodzissa sekä Stal Mielecissä.

Sajewiczin hyvä ystävä ja joukkuetoveri Widzew Lodzin ajoilta, edelleenkin Suomessa vaikuttava Boguslaw Plich, muistelee edesmennyttä ystäväänsä lämmöllä. Hänen mukaansa Miroslaw Sajewicz oli ihmisenä erittäin empaattinen ja aina valmis auttamaan ystäviään kaikin mahdollisin keinoin.

Hän oli myös visionääri, joka usein pystyi hahmottamaan tulevia tapahtumia ennakolta. Pelaajana hänen suurin vahvuutensa oli pääpelivoima maalin edustalla, Plich muistelee.

 

Esa Saajanto, joukkuetoveri OTP:n vuosilta muistaa Sajewiczia näin:

"Miro oli hymyilevä, iloinen ja aito pelikaveri. Positiivisuudellaan hän nosti joukkueen hyökkäyspelivoimaa merkittävästi. Hän oli jäätävä viimeistelijä monipuolisuudellaan. Hän luki maalitilanteet hyvin ja ajoitti liikkeensä maalintekotilanteisiin erinomaisella tavalla. Pelikentän ulkopuolella Miro oli lämmin ja hieno ihminen."

 

OTP:n seuratoimija Lauri Malm muistaa Sajewiczin valmennuskaudelta mielenkiintoisen yksityiskohdan; Hän toi fysiikkaharjoitteluun mukaan kuntopallot, joka oli silloin uusi asia. Tämä herätti monissa oululaisissa jalkapalloihmisissä ihmetystä ja sille jopa hieman naureskeltiin. Nykyäänhän tämä metodi on tuttu monien eri lajien harjoittelun yhteydessä..

 

Koko nykyinen OTP- perhe jää kaipaamaan legendaarista puolalaispelaajaa.