PK-37 vs OTP ennakkoa

OTP:n ainoa tavoitteena on voittaa molemmat nousukarsintapelit ja nousta Kakkoseen. Tulevaisuuden tavoitteena on nousta peräti Ykköseen. OTP on linjannut, että seura tavoittelee mallia, jossa se pystyisi myymään seuraan tuotuja pelaajia eteenpäin. Edustusjoukkueen tämän kauden budjetti on 50 000 euron pinnassa. Jos OTP nousee Kakkoseen, se joutuu satsaamaan vähintään tuplasti. Tarvitaan myös uusia vahvistuksia.
Pohjoisen alueen Kolmosen ylivoimaisesti voittanut OTP saapuu Iisalmeen kovalla itseluottamuksella. OTP voitti 15 ottelua, yksi peli päättyi tasan. Maaliero oli 92–11.
– Joukkuepeli on suuri vahvuutemme. Joukkueesta löytyy paljon taitoa, mutta puolustuspeli on ollut myös vahvaa. Emme ole luovuttaneet missään vaiheessa, vaikka olemme olleet tappiollakin. Emme ole hävinneet tällä kaudella kertaakaan, joten itseluottamus on kovalla tasolla, päävalmentaja Adrian Rizvani kommentoi.
Rizvani ei löydä joukkueen pelaamisesta suoranaisia heikkouksia, jotka paljastuisivat vielä tällä tasolla.

Joukkueen maalivahti Johannes Wentin toivoo, että pelaajistoon saadaan vielä lisää paikallisia pelaajia, jos sarjanousu toteutuu. Wentin toivoo projektille myös pitkäjänteisyyttä. Oulussa on nähty valitettavasti myös kovien tavoitteiden projekteja, jotka ovat epäonnistuneet.
Wentinin ja Rizvanin mukaan Ouluun mahtuu vielä hyvin kolmaskin Kakkosen seura. Valtakunnallisessa sarjassa pelaaminen toisi enemmän näkyvyyttä. Myös yleisön kiinnostus kasvaa menestyksen myötä. Totta kai myös kilpailu paikallista pelaajista kiihtyisi. Perinteiseksi jalkapalloseuraksi luokiteltava OTP pelasi edellisen kerran Kakkosessa 2017. Putoamisen jälkeen joukkue ei ollut Kolmosen kärkijengejä ennen tätä kautta. Tälle kaudelle linjattiin selkeä nousuprojekti, kun edustuksen taustalle saatiin osakeyhtiö OTP United. OTP sai kovia nimiä kokoonpanoon pelaajista, jotka eivät saaneet sopimuksia esimerkiksi Oulun Kakkosen seuroihin. OLS ja Hercules ovat panostaneet enemmän nuoriin ja paikallisiin pelaajiin. OTP:n riveissä on useita ulkomaalaispelaajia.

Kokoonpanotilanne on Rizvanin mukaan tällä hetkellä mainio. AC Oulun historian arvostetuimpiin pelaajiin kuuluva Dritan Stafsula on kärsinyt polvivaivoista, joten hänen pelaaminen on epävarmaa. Vakuuttavasti pelannut Duda siirtyi jo Espanjan alasarjaan.
Rizvani nostaa tärkeimpien johtohahmojen joukkoon ulkomaillakin urallaan pelanneet Stafsulan ja Titi Essomban. He ovat joukkueen iäkkäimpiä pelaajia. Monella pelaajalla on kuitenkin vielä hyviä pelivuosia jäljellä. Myös Felix Orishani on tärkeä johtohahmo. Nopea ja hyvin maalipaikat haistava Neil Livingstone kuuluu pelaajiin, jolla on hyvä tilaisuus tehdä vielä nousujohteinen ura ylempänäkin. Livingstone voitti Kolmosen maalipörssin 22 osumalla.
PK-37:n pelejä katsellut Rizvani arvioi, että vastassa on hyvä Kolmosen joukkue. Riveissä on nuorten pelaajien lisäksi kokeneita Kakkosen tasolla avainpelaajiksi osoittautuneita, kuten Tuomas Halonen, Ville Kosonen ja Joni Norring.
– Heidän puolustus on heikkous, johon meidän pitää iskeä. Meidän tulee prässätä heti ylhäältä.
Rizvani arvioi, että Läntisen alueen C-lohkon voittaja on ehkä ennakkoon kovempi vastustaja kuin PK-37.

Wentinin mielestä tietynlainen rutiini on ollut OTP:n vahvuus.
– Kauden aikana on ollut pelejä, joissa emme ole olleet selkeästi parempia, mutta olemme silti kääntäneet ne voitoiksi. Puolustuspeli on toiminut hyvin. Emme ole unohtaneet sitä, vaikka teemme paljon maaleja.
Wentin nostaa puolustuspäässä onnistujaksi Niko Isolan. Wentinin mielestä joukkue on hitsautunut hyvin yhteen, vaikka pelaajiston vaihtuvuus on ollut iso verrattuna viime kauteen.
Tappioton kausi antaa joukkueelle hyvän luottamuksen. Pohjoisen alueen Kolmosessa on toki ollut selkeitä heittopusseja, joita vastaan on saanut komistella maalieroa oikein huolella. TP-47 tarjosi kuitenkin hyvän haasteen voittotaistelussa. OTP voitti selkeästi TP-47:n sekä kotona että vieraissa.
Wentinin on vaikea arvioida muiden lohkojen tasoa. Nousukarsintapelit kertovat vasta lopullisen totuuden. Vastustajat ovat joka tapauksessa hyviä, joten minkäänlaiseen aliarviointiin ei ole varaa. Yksittäisissä peleissä altavastaajan saumat ovat paremmat.
– Pitää olla valmis reagoimaan, jos vastustaja tekee avausmaalin ja vetäytyy alas puolustamaan johtoaan.
AC Oulun ykkösmaalivahtinakin torjunut Wentin piti pari vuotta taukoa jalkapallosta.
– En saanut enää sopimusta AC Ouluun, lisäksi oli polvivaivoja. Tuli kuitenkin tylsää ja oli halu pelata vielä jalkapalloa. Dennys Rodrigues otti sitten keväällä yhteyttä. OTP on ollut mukava porukka, jo useamman vuoden ajan Oulussa asunut Wentin kertoo.
Opettajana työskentelevä Wentin harkitsee uransa jatkoa vasta kauden jälkeen.
– Olen tyytyväinen, että olen saanut pelata ja treenata kauden yllättävän terveenä. Työkin vaatii aika paljon. Lisäksi haluan viettää hyvin aikaa kotona vaimon kanssa. Pitää keskustella jatkosta vaimonkin kanssa, 29-vuotias Wentin kertoo.

Muun muassa GBK:n ja OLSin riveissä Kakkosta pelannut Wentin tietää PK-37:n joukkueesta hyvin päävalmentaja Jani Vidgrenin, Tuomas Halosen ja Ville Kososen, jotka ovat olleet tuttuja vastustajia.
– Ville Kosonen on hieno mies. Hän on ainakin paljon äänessä, Wentin kommentoi vastustajan maalivahtia.
OTP on pelannut pari harjoituspeliä pelikauden päättymisen jälkeen. Wentinin mukaan OTP harjoittelee neljä kertaa viikossa, joka on mainio määrä Kolmosen joukkueelle.
– Pelituntuman puute tuntui ehkä aluksi haasteelta, mutta saimme onneksi nämä pari hyvää harjoituspeliä alle. Toisen pelasimme Neloseen noussutta joukkuetta vastaan, toinen oli treenipeli joukkueen kesken, Rizvani kertoo.
Rizvani ei vielä tiedä, jatkaako hän päävalmentajana, jos nousu toteutuu. Hän sanoo olevansa varmuudella jossain roolissa mukana.